et par rolige kuer som sitter ved siden av hverandre.

Helsegevinst med melkerobot

Pauser i hverdagen er veldig viktige for helsen vår. En melkerobot vil bidra til en roligere arbeidshverdag for bonden.
Del på Facebook
Del på Twitter

Små pauser og overskudd

Å ta pauser kan bidra til å redusere stress, øke produktiviteten, forbedre konsentrasjonen og gi oss tid til å ta vare på oss selv både fysisk og mentalt.

– Det er lett å si, tenker du? Beina skal i gulvet grytidlig uansett. Dyra skal ha stell, de skal melkes og den siste bonden kan ta hensyn til er seg selv.

Det de fleste erfarer etter overgang til melkerobot er at noe endrer seg. Det er jo ikke slik at arbeidsoppgaver forsvinner, men man får mer ro til utføre disse oppgavene.

Med en melkerobot kan kyrne melkes automatisk og uavhengig av bondens eller gårdsarbeidernes tilstedeværelse. Roboten bruker avansert teknologi for å gjenkjenne kyrne og tilpasse melkeprosessen til deres individuelle behov. Dette betyr at bonden kan ha mer frihet til å utføre andre oppgaver eller ta fritid når det passer dem.

en kvinne som står foran en flokk med kyr.

Melkerobot gir mindre stress

Samlet sett kan en melkerobot gi bonden mer frihet og fleksibilitet i sin daglige rutine, samtidig som det kan bidra til å forbedre dyrehelsen og produktiviteten på gården. Dette kan føre til bedre balanse mellom arbeid og fritid, samt en mer effektiv og lønnsom melkeproduksjon.

En melkerobot kan også gi bonden mer tid og frihet til å overvåke andre aspekter av besetningens trivsel og helse, og bidra til å skape et mer effektivt og bærekraftig gårdsbruk. Alt i alt kan en melkerobot være en god investering for bonden, kyrnes trivsel og ikke minst bondens egen helse.

Flere inspirerende historier