GEA DairyRobot R9500
Bonden sjekker at melkeroboten fungerer som den skal. Hvis det er behov for å gjøre noen justeringer, vil bonden ta seg av det før han eller hun går videre til andre oppgaver.
Når melkeroboten som tar seg av melkingen, kan bonden bruke tiden til å gjøre andre oppgaver som å mate dyrene, sjekke for sykdommer.
Melkeroboten vil melke kyrne automatisk, og bonden vil ikke være nødt til å overvåke prosessen. Roboten vil også registrere melkemengden og kvaliteten på melken, og bonden vil få en oversikt over dette via en datamaskin eller mobiltelefon.
Bonden vil bruke noe tid på å vedlikeholde melkeroboten, for eksempel ved å bytte ut melkefiltre, eller gjøre rengjøringer som trengs.
Bonden sjekker at melkeroboten fungerer og om det er meldinger og informasjon om besetningen han må håndtere
Bonden ønsker kuene sine en god natt og benker seg ned foran gullrekka med popcorn og et glass melk, vel vitende om at alt er på stell i fjøset.
En melkerobot er en landbruksmaskin som brukes til å melke kuer og andre melkeproduserende dyr. Melkeroboten utfører melkingen automatisk uten menneskelig inngrep.
Melkeroboten består av flere deler, inkludert et melkesystem, en datamaskin, en robotarm og ulike sensorer. Når kua går inn i melkeroboten, blir den skannet og identifisert. Deretter blir melken tappet ved hjelp av robotarmen og melkesystemet. Datamaskinen styrer melkeprosessen og sørger for at kua blir melket på en effektiv og skånsom måte.
Melkeroboter gir mange fordeler for bønder, inkludert økt effektivitet og reduksjon i arbeidskraftbehovet. De bidrar også til å forbedre dyrevelferden ved å gi kyrne mer frihet og mulighet til å velge når de vil melkes.
Lifland Agri er en landsdekkende leverandør av GEA melkeroboter i Norge. Vi tilbyr GEA DairyRobot R9500 – en avansert, automatisert melkestasjon som gir effektiv melking, forbedret dyrevelferd og høyere melkekvalitet. Lifland Agri leverer komplette løsninger med montering, service og oppfølging over hele landet.
Prisen på en melkerobot kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på gården, antall kyr som skal melkes, og funksjonaliteten til melkeroboten. Generelt sett kan en melkerobot koste fra 1,5 millioner kroner per enhet.
Det er imidlertid viktig å merke seg at prisen på en melkerobot ikke bare inkluderer selve roboten, men også installasjonskostnader, driftskostnader, service og vedlikehold.
Det er viktig å vurdere kostnadene og fordelene med å investere i en melkerobot før melkeprodusenten tar en beslutning om å investere i en melkerobot.
Kanskje viktigst av alt – Hva er fritiden din verdt?
Vi leverer GEA DairyRobot R9500, en moderne og effektiv melkerobot utviklet for skånsom melking, høy ytelse og optimal dyrevelferd.
GEA DairyRobot automatiserer hele melkeprosessen, reduserer arbeidsmengde, øker produksjonsvolum og forbedrer både melkekvalitet og dyrehelse.
Ifølge en rapport fra Tine kan en melkerobot redusere arbeidstiden med 1-2 timer per dag per melkerobothall, og frigjøre tid til andre oppgaver. En melkerobot kan også øke melkeproduksjonen med 5-8% og redusere fôrforbruket med 5-8%.
Investeringen i en melkerobot kan variere fra 1,5 millioner til 3 millioner kroner, avhengig av størrelsen på besetningen og antall roboter som trengs. Men med en forventet levetid på rundt 10-15 år kan en melkerobot være en god langsiktig investering for gården.
Ja – GEA-systemet er fleksibelt og kan tilpasses både nye og eksisterende løsninger. Vi bistår med prosjektering og tilpassing til akkurat din driftsform.
Et automatisk melkeanlegg er et system som gjør det mulig for kyr å bli melket uten at det er nødvendig med manuell håndtering. Slike anlegg kan brukes til å melke store besetninger på en effektiv og skånsom måte.
Et automatisk melkeanlegg består av en rekke teknologiske komponenter som for eksempel melkeroboter, melkekar, systemer for overvåkning og styring, samt programvare som analyserer melkeproduksjonen. Kyr kan melkes individuelt i en slik anlegg, og anlegget kan tilpasses for å optimalisere produksjonen og dyrenes velferd. Automatiske melkeanlegg har blitt stadig mer vanlig de siste årene, spesielt i større gårdsbruk.
Copyright Lifland Agri AS ©
Nettside, SEO og markedsføring av CoreCom Digitalbyrå